Newington, Marrickville

Project Overiew

A character filled home, the renovation works see Marrickville as an internal refurbishment from within, where none of the original or external elements were altered.

The home is described as a coming together of parts and personalities. Every room of this semi-detached terrace was inspired by the young family of four who live there. The interiors’ lively and vibrant colours, textures and materials are harmonised and balanced by original design details and a traditional bone structure. This same sense of balance is seen in the restoration works of the ceiling roses, skirting, cornices and architraves that then sit comfortably alongside the new design interventions. Original features were maintained where possible, which, in a rare move, saw the retention of all four existing fireplaces.

Sector

Residential

Client

Private

Architect

Baldwin & Bagnall

Completed

June 2019

Project Address

Marrickville

Contract Type

Lump Sum

  • 01
SALT, NARRABEEN

SALT, NARRABEEN

Newington, Marrickville

Newington, Marrickville

LETITIA, OATLEY

LETITIA, OATLEY

Hurstville Central Plaza

Hurstville Central Plaza

Lindfield

Lindfield

Synergy Warehouse

Synergy Warehouse

Bexley 12

Bexley 12

Bexley 14

Bexley 14

Greenacre

Greenacre

Narwee 18

Narwee 18

BASS HILL

BASS HILL

Gosford

Gosford

oatlands

oatlands

Chatswood

Chatswood

Zahr partners

Zahr partners

granville

granville

penrith

penrith

Beverly Hills

Beverly Hills